Najlepsze noże
749,00 zł (608,94 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 749,00 zł.
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 180 g